„CASA DRAGONULUI” PREQUEL-UL SERIALULUI „URZEALA TRONURILOR”

Au distribuit acest Film/Episod Online0

 

 

Bazat pe cartea lui George R.R. Martin „Foc și sânge”

Premiera 22 august aici pe mediaRPL

Imposibil să nu urmărești acest serial! Casa Dragonului spune povestea Casei Targaryen, iar acțiunea are loc cu 200 de ani înainte de cea din serialul „Urzeala tronurilor”.

Cine sunt actorii din „Casa Dragonului” / „House of the Dragon”

Paddy Considine (The Third Day și The Outsider), Matt Smith (Doctor Who, The Crown), Olivia Cooke (Slow Horses, Ready Player One), Emma D’Arcy (Truth Seekers, Wanderlust), Steve Toussaint (It’s A Sin, Doctor Who), Eve Best (Nurse Jackie, The King’s Speech), Sonoya Mizuno (Devs, La La Land), Fabien Frankel (Last Christmas, The Serpent) și Rhys Ifans (Berlin Station, The King’s Man) fac parte din distribuția principală Casa Dragonului, completată de Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes și Savanhah Steyn ce fac parte din distribuția secundară.

Co-creatorii seriei de 10 episoade sunt George R. R. Martin și Ryan Condal, iar Miguel Sapochnik și Ryan Condal sunt coordonatorii seriei precum și producători executivi alături de George R. R. Martin, Sara Hess, Jocelyn Diaz, Vince Gerardis și Ron Schmidt. Sapochnik, Clare Kilner, Geeta Vasant Patel și Greg Yaitanes sunt regizorii episoadelor. Compozitorul Ramin Djawadi (care a lucrat la producțiile HBO Game of Thrones și Westworld) semnează coloana sonoră a serialului.

Totul începe cu o alegere nedreaptă și controversată

„Familia Targaryen este în vârful absolut al puterii sale, e ca Roma, în punctul maxim al Imperiului”, spune producătoarea executivă Jocelyn Diaz. „Ei au dragonii – și nimeni altcineva nu are dragoni – și asta înseamnă că au puterea de război pentru a controla cele șapte regate, iar amenințări externe nu există. Au foarte multă putere și influență și se bucură de o viață opulentă. (…) Și apoi Lorzii trebuie să aleagă un succesor pentru Jaehaerys și Consiliul îl votează pe Viserys, chiar dacă Rhaenys este prima în linia de succesiune – dar este femeie, și ei îl votează pe bărbat”. Astfel, Viserys preia controlul asupra Tronului de Fier, iar Rhaenys va fi cunoscută pentru totdeauna drept Regina Care Nu a Fost.

Eve Best, care o joacă pe Rhaenys, spune mai multe: „Atunci când votează, Rhaenys și Viserys stau unul lângă altul pe un podium… în fața întregii curți. Și aceștia aleg persoana nepotrivită. Rhaenys are un drept mai puternic la tron – tot ce e legat de temperamentul ei, educația, felul în care a fost crescută, înseamnă că ea e cea mai bună, dar este dată deoparte pentru că este femeie”.

Misoginia și patriarhatul, cauzele pentru care o femeie este ignorată de la succesiune, vor fi o temă recurentă și până la urmă vor costa ținutul mult sânge, atunci când anii de stabilitate sunt nimiciți de facțiuni rivale care încearcă să preia controlul asupra Tronului de Fier și stârnesc un război în care armele de distrugere în masă – dragonii – sunt folosite de ambele părți.

„Deci povestea noastră, în multe feluri, este despre răsturnarea unui sistem patriarhal foarte, foarte vechi, și acesta este unul dintre lucrurile principale care m-a atras la proiect, pentru că povestea rezonează puternic cu vremurile noastre”, spune Eve Best.

Prieteniile trainice sunt puse la încercare

La 14 ani după Marele Consiliu, Viserys – un bărbat bun, dar care nu este neapărat și un rege bun – e deja preocupat de gândurile legate de propriul succesor. Are o fiică adolescentă, prințesa Rhaenyra (Milly Alcock), dar, în mod crucial, niciun urmaș masculin după ce regina lui, Emma, a pierdut mai multe sarcini.

Cea mai bună prietenă a Rhaenyrei la curte este Alicent Hightower (Emily Carey), fiica Mâinii Regelui. Fetele au crescut împreună, în atmosfera rarefiată din palatul regal, Fortăreața Roșie, și sunt incredibil de apropiate, cu o legătură care pare că nu poate fi distrusă, până când o serie de evenimente – manipulări ale bărbaților din jurul lor – conspiră să le asmută una împotriva celeilalte.

„Cred că prieteniile dintre tinere fete, între 12 și 15 ani, sunt relații ca nicio alta – devii incredibil de apropiată de prietena ta și câteodată nu poți să-ți dai seama dacă e ceva platonic sau poate romantic sau dacă sunteți aproape surori, este una dintre cele mai complexe dinamici, cred eu”, spune Emily Carey, care o joacă pe Alicent în adolescență. „Este și una dintre cele mai interesante dinamici de explorat ca actor”.

Prietenia lor este testată atunci când Otto Hightower o împinge pe fiica sa adolescentă în brațele Regelui Viserys, care jelește. „Otto este Mâna Regelui. Așa cum știu fanii Game of Thrones, Mâna este un consilier loial regelui și cu legături puternice”, spune Rhys Ifans, care joacă rolul lui Otto Hightower, Mâna Regelui.

„Otto este un animal politic foarte inteligent și plin de succes, cu centură neagră la ițe politice. El știe tot ce se întâmplă în Westeros, chiar în momentul în care se întâmplă sau dinainte sau imediat după ce s-a întâmplat (…) Deci da, este machiavelic, dar e și un pragmatist. Are probleme și dubii care vin din faptul că este tată în această lume și, din această postură, dacă asta înseamnă să-și manipuleze fiica pentru ca ea să ajungă într-o poziție de putere, el va face asta, indiferent care este prețul pentru bunăstarea lor”.

În timp ce ruptura dintre ea și prietena ei se adâncește, același lucru se întâmplă cu legătura dintre prințesa Rhaenyra cu unchiul ei risipitor, Daemon.

„Cred că Daemon este bărbatul care Rhaenyra și-ar fi dorit să fie, dacă s-ar fi născut băiat”, spune Milly Alcock, care o interpretează pe tânăra prințesă. „Este imprevizibil, nu ascultă de nimeni, face doar ce vrea și asta e seducător pentru ea, să aibă genul acesta de putere”.

„Cred că sunt spirite înrudite, amândoi se simt ca niște intruși într-o lume a regalității, amândoi sunt intrușii, așa că se sprijină unul pe celălalt”.

Această legătură dintre ei va continua, cu consecințe devastatoare pentru membrii familiei Targaryen, mai târziu în poveste, când Rhaenyra, acum în vârstă de 20 și ceva de ani, este jucată de Emma D’Arcy, iar Alicent de către Olivia Cooke.

Premiera 22 august aici pe mediaRPL

Au distribuit acest Film/Episod Online0